Kananliha koiralle ruoaksi

  • 18 Jul, 2022

Kananliha on hyvä koiranruoka.

Kananliha on koirille erinomainen proteiinin lähde. Se on helposti sulavaa ja sopii usein myös herkkävatsaisille koirille. Kanaa voi syöttää missä muodossa vain, esimerkiksi raakana, jauheena, luullisena, luuttomana ja sisäelimiä myöten. Raakaa kanaa käsitellessä tulee kiinnittää huomiota puhtauteen ja hygieniaan salmonellariskin vuoksi. Myös kanan luut ovat hyvää ravintoa koiralle mutta ehdottomasti vain raakana. Kypsennettynä niistä saattaa irrota teräviä palasia, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa suolistossa.

Kananliha on hyvin proteiinipitoista

Kananliha sisältää paljon proteiinia. Proteiinit koostuvat aminohapoista, jotka ovat tärkeä osa lihasten rakentamisessa ja ylläpitävät sekä vahvistavat myös muun muassa soluja ja luita. Lisäksi kanasta saa koirille tärkeitä A-, B- ja D-vitamiineja sekä mineraaleja, kuten fosforia, rautaa ja seleeniä. Kananliha itsessään on kuitenkin melko kevyttä eikä riitä pelkiltään ruuaksi.

Herkkuluut ovat erinomainen lisä koirille. Ne antavat tekemistä pitkäksi aikaa samalla kun ne puhdistavat ja vahvistavat hampaita sekä ehkäisevät hammaskiven syntymistä. Luiden kanssa kannattaa olla kuitenkin varovainen eikä niitä ei suositella annettavaksi koiralle ilman valvontaa. Niistä voi irrota palasia, jotka voivat jäädä koiran kurkkuun. Rasvaisten luiden kanssa kannattaa myös aloittaa varovasti, sillä herkkävatsaisten maha voi mennä niistä sekaisin.

Kanaherkkuja monessa muodossa

Kanaa on tarjolla monessa eri muodossa. On mahdollista ostaa kanankauloja sekä -siipiä, sydäntä, raakaa tai kypsää lihaa, jauhelihaa, fileitä ja jopa kanan rasvaa. On myös paljon erilaisia kanaherkkuja, kuten herkkutikkuja, kuivattua sydäntä ja erikokoisia kanapaloja. Myöskin suuressa osassa kuivaruokia on kana pääosassa.