Laadukas kissan kuivaruoka

  • 08 Dec, 2021

Kissa syö mielellään kuivaruokaa, mutta tarvitsee myös juotavaa.

Kissan terveellinen ravinto on monipuolista. Kissan kuivaruoka tehdään aineksista, joista poistetaan vesi, joten siitä muodostuu hyvin säilyvää sekä kompaktia ruokaa. Vaikka pakkauksen avaa tai se on pidempään ruokakupissa, se ei pilaannu ja säilyy hyvin. Kuivaruoka ei yleensä myöskään sisällä niin voimakkaita hajuja kuin märkäruoka sekä pakkauksista tulee vähemmän jätettä verrattuna märkäruokaan. Jos kissalla on hammaskiveä, kuivaruoka hoitaa myös samalla sen hampaat. Jos ruokavaliossa on pelkästään kuivaa syötävää, on huolehdittava kissan juomisesta.

Kissan kuivaruoka valintoja

Kissan kuivaruokia on olemassa erilaisia. Niitä on erilaisia makuja, mutta myös tarjontaa eri ikäisille, rotuisille tai erityisiin tarpeisiin suunniteltuja ruokia. Aikaisemmin viljaa pidettiin tärkeänä osana ruokinnassa, mutta nykyisin viljattomat vaihtoehdot ovat tulleet yhä suosituimmiksi. Se onkin erinomainen valinta, jos kissalla on allergiaa tai haluat tarjota kissallesi aterian, joka on lähempänä sen luonnollista ravintoa. Roturuoka puolestaan on tarkoitettu ottamaan huomioon erikoisuudet, joita eri roduilla on.

Myöskin pennuille on tarjolla niiden tarpeisiin sopivia ruokia. Se on koostumukseltaan sellainen, että se sopii hyvin kasvuikäiselle ja toisaalta niissä on myös huomioitu nappuloiden pienikokoisuus. Herkkävatsaisille kissanruoka vaatii tietynlaisen koostumuksen ja näitä kutsutaan sensitiveiksi. Näistä tuotteista on usein jätetty pois kemialliset lisäaineet sekä vilja, joten ne sopivat siksi herkille tai allergisille kissoille. Toisinaan kissa on allerginen proteiineille ja siksi tarvitsee vain yhden proteiinilähteen.

Miten kissan ruokavalio on vaihdettavissa?

Ruoan vaihtamisessa on oltava varovainen, koska kissa oireilee suhteellisen helposti. Vaihtaminen on tehtävä aina varovasti ja on yritettävä välttää erilaisia ruoansulatusvaivoja. Usein kissa myös reagoi hyvin voimakkaasti, jolloin se kieltäytyy syömästä uutta ruokaa. Jotkut oppivat uusiin ruokiin todella hitaasti, joten helpoin tapa on opettaa kissa syömään rinnakkain uutta sekä vanhaa. On myös kissoja, jotka siirtyvät uuteen ruokaan ilman ongelmia.