Millainen on hyvä koiranhoitaja?

  • 05 Oct, 2021

Hyvä koirahoitaja on kultaakin arvokkaampi

Sinulla olisi pakollinen tai ainakin tärkeä meno, johon koiraa et voi ottaa rakasta koiraasi mukaan. Mitä tehdä? Kuvatun kaltainen tilanne on tuttu varmasti jokaiselle koiranomistajalle. Ratkaisu on hyvä koiranhoitaja! Tässä artikkelissa kerromme mistä hyvän koiranhoitajan voi löytää ja mitä ominaisuuksia häneltä vaaditaan. Koiranhoitajan löytäminen voi olla hankalaa. Paras ja edullisin vaihtoehto tietysti olisi löytää hoitaja omasta lähipiiristäsi. Ehkäpä tarpeeksi vanha sukulaispoika- tai tyttö ottaisi mieluusti koiran hoidettavakseen juhlaillan tai jopa lomamatkan ajaksi? Mikäli läheisverkostosta ei hoitajaa löydy, niin myös kaupallisia hoitopalveluita on tarjolla.

Miten koiranhoitaja löytyy?

Ensinnäkin kartoita läheisverkostosi. Tunnetko ketään luotettavaa ja koirista ymmärtävää hoitajakandidaattia? Mikäli sellaista ei löydä, niin on aika ottaa Google avuksi. Varsinkin isommilla paikkakunnilla valikoimaa löytyy runsaasti. Monet yritykset tarjoavat ammattitaitoisia koiranhoitajia.

Ennen kuin hankit koiranhoitajan, niin on hyvä miettiä pari perusasiaa. Haluatko että koiraasi hoidetaan kotonasi vai muualla? Tässä tilanteessa auttaa koirasi luonteenpiirteiden tarkastelu. Jotkut koirat stressaantuvat matkustamisesta ja viihtyvät parhaiten kotona toisia ei taas matkustus haittaa.

Hoitoon yksin vai muiden koirien kanssa?

Toiset koirat ovat sosiaalisia ja viettävät aikaa mieluusti muiden koirien kanssa. Jotkut taas ovat ujompia ja viihtyvät parhaiten hoitajan kanssa kahdestaan. Tätäkin kannattaa miettiä koiran hoitoa suunnitellessa. Koirasi luonteenpiirteillä on merkitystä!

Tärkeä asia on myös, että koirallasi on tutut hoitotarvikkeet ja lelut seuranaan hoidossa ollessaankin. lemmikkitarvikekauppa palvelee sinua kaikissa koiranhoitoon liittyvissä asioissa. Saat sieltä tarvittavat välineet, lelut ja ruuat hoidon ajaksi. Koiran jäädessä hoitoon kannattaa sitä ilahduttaa esimerkiksi herkkuyllätyksellä. Tämä takuulla piristää koiraasi ja lievittää koti-ikävääkin.