Pitkäkarvainen kissa tarvitsee apua turkkinsa kanssa

  • 05 Oct, 2021

Vaikka kissa hoitaa omaa turkkiaan niin se tarvitsee siinä apua.

Pitkäkarvainen kissa vaatii omistajaltaan hieman enemmän sitoutumista hoidollisiin toimenpiteisiin kuin lyhytkarvainen kissa. Turkin hoitaminen on säännöllisesti tehtävä asia, joka kannattaa opetella tekemään itse. Lähes päivittäin tehtäviin asioihin kuuluu esimerkiksi turkin harjaaminen joko karstalla tai kammalla. Karsta on usein hellävaraisempi ja miellyttävämpi vaihtoehto kissalle kuin kampa. Erityisesti helposti takkuuntuvaa turkkia kannattaa harjata useita kertoja viikossa ja näin ylläpitää hyväkuntoista turkkia. Kissan luonteesta ja tottumuksesta turkinhoitoon riippuu se, kuinka helposta toimenpiteestä on kyse.

Pitkäkarvainen kissa voi tarvita hiukan apua

Kissat hoitavat ja huoltavat omaa turkkiaan pesemällä itseään. Yleensä ennen nukkumaan asettumista kissat nuolevat turkkiaan. Joskus on hyvä auttaa kissaa ja pestä tämä esimerkiksi suihkussa. Se kuitenkin vaatii totuttamista pesuun yleensä pennusta asti.

Kissan turkinhoidossa auttavat rutiinit. Kun kissa tottuu harjaamiseen, takkujen leikkaamiseen ja pesuun niin se antaa helpommin tehdä ne. Jos kissa tulee omistajalleen pentuikäisenä, niin turkinhoitamiseen kannattaa opetella jo varhaisessa vaiheessa. Toisaalta aikuinen kissakin voidaan totuttaa turkin hoitoon.

Oikeilla välineillä se onnistuu

Turkin hoitamista helpottavat paljon laadukkaat ja siihen tarkoitetut välineet. Niihin kannattaa panostaa ja hankkia omaan tarpeeseen sopivat tarvikkeet. Tarpeeseen vaikuttavat kissan turkin laatu ja sille tehtävät hoitotoimenpiteet. Laadukkaaseen harjaan ja karstaan kannattaa panostaa.

Tarvikkeita, joita pitkäkarvaisen kissan omistaja saattaa tarvita ovat harja, karsta, turvalliset trimmaussakset, furminaattori sekä karvaleikkuri. Lemmikkitarvikekauppa tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita ja tietoa pitkäkarvaisen kissan turkin hoitoon. Sivustolta löytyy paljon tietoa lemmikkien hyvinvoinnista ja ruokinnasta sekä blogi tarjoaa mielenkiintoisia ja innostavia vinkkejä kaikille lemmikin omistajille.