Suklaanappi palkinnoksi

  • 07 Aug, 2022

Suklaanappi on hyvä palkinto koiralle.

Suklaanappi on turvallinen herkku lemmikeille ja koulutuksessa palkitsemiseen, kunhan muistaa ostaa sen lemmikkipuolelta. Etenkin koirat tarvitsevat palkkausnameja, sillä menisitkö sinä itsekään töihin ilmaiseksi? Palkkanamit palkitsevat ja pitävät koiran motivaatiota yllä ja innokkaimmat koirat tekevät mitä vain herkkujen eteen. Nyt voit myös viettää hyvillä mielin rentouttavaa koti-iltaa syöden ihmisille tarkoitettua suklaata samalla, kun rakas karvakaveri voi syödä turvallista koirasuklaata.

Suklaanappi on turvallinen

Lemmikeille tarkoitetut suklaat ovat turvallinen korvike oikealle suklaalle. Ne eivät sisällä sokeria eikä teobromiinia. Teobromiini on koirille myrkyllistä ja voi suurina määrinä uhata koiran henkeä. Sitä voi löytyä myös teestä, kaakaopavuista ja colajuomista. Mitä tummempaa suklaa on, sitä vaarallisempaa se on koiralle. Myöskin sokeri on koirille haitallista ja suurina määrinä se voi aiheuttaa pahoinvointia tai jopa uhata henkeä.

Koiranherkut ovat turvallisia ja maistuvia herkkuja annettavaksi ruuan kylkeen, herkuiksi tai palkkaamiseen. Kohtuus on kuitenkin hyvä muistaa ja päivittäinen suositus on enintään 10% päivittäisestä energiansaannista, sillä ylimääräiset herkut voivat lihottaa myös koiraa. Aktiivisille koirille voi antaa herkkuja vähän enemmän. Koiralla tulee aina olla raikasta vettä saatavilla.

Mitä koirasuklaa sisältää?

Koirille tarkoitettu suklaa sisältää osittain samoja aineita kuin ihmistenkin suklaa, siitä on vain poistettu koirille myrkylliset aineet. Koirasuklaa sisältää muun muassa rasvoja ja öljyjä, viljoja, kivennäisiä ja vitamiineja. Saatavilla on myös maustettuja suklaita eli suklaan sekaan on lisätty esimerkiksi kanaa tai naudan mahaa. Jos herkuttelette koiran kanssa yhdessä, kannattaa siis katsoa kumpi syö mitäkin suklaata.