Viimeisimmät artikkelit

Millainen on kissan laihdutuskuuri
  • 13 Sep, 2022

Jos perheessä on yksi tai kaksi kissaa, on niille tarjolla yleensä enemmän ruokaa kuin mitä niiden kulutus on. Jos ne ovat sisäkissoja, ne nukkuvat paljon eikä niillä ole juurikaan liikuntaa pyydystämisestä puhumattakaan. Myös kastrointi tai sterilointi lisäävät lemmikin ruokahalua. Pian ollaankin siinä tilanteessa, että lemmikki on pulska ja edessä on kissan laihdutuskuuri. Taustalla on se, että ylipainoisella kissalla on riski sairastua sokeritautiin tai liian korkeaan verenpaineeseen. Kissan laihdutuskuuri käytännössäLaihdutuskuuri tarkoittaa sitä, että pyritään hallittuun painonpudottamiseen lisäämällä kissan aktiivisuutta sekä muuttamalla ruokintaa.

Suklaanappi palkinnoksi
  • 07 Aug, 2022

Suklaanappi on turvallinen herkku lemmikeille ja koulutuksessa palkitsemiseen, kunhan muistaa ostaa sen lemmikkipuolelta. Etenkin koirat tarvitsevat palkkausnameja, sillä menisitkö sinä itsekään töihin ilmaiseksi? Palkkanamit palkitsevat ja pitävät koiran motivaatiota yllä ja innokkaimmat koirat tekevät mitä vain herkkujen eteen. Nyt voit myös viettää hyvillä mielin rentouttavaa koti-iltaa syöden ihmisille tarkoitettua suklaata samalla, kun rakas karvakaveri voi syödä turvallista koirasuklaata. Suklaanappi on turvallinenLemmikeille tarkoitetut suklaat ovat turvallinen korvike oikealle suklaalle. Ne eivät sisällä sokeria eikä teobromiinia.

Kananliha koiralle ruoaksi
  • 18 Jul, 2022

Kananliha on koirille erinomainen proteiinin lähde. Se on helposti sulavaa ja sopii usein myös herkkävatsaisille koirille. Kanaa voi syöttää missä muodossa vain, esimerkiksi raakana, jauheena, luullisena, luuttomana ja sisäelimiä myöten. Raakaa kanaa käsitellessä tulee kiinnittää huomiota puhtauteen ja hygieniaan salmonellariskin vuoksi. Myös kanan luut ovat hyvää ravintoa koiralle mutta ehdottomasti vain raakana. Kypsennettynä niistä saattaa irrota teräviä palasia, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa suolistossa. Kananliha on hyvin proteiinipitoistaKananliha sisältää paljon proteiinia. Proteiinit koostuvat aminohapoista, jotka ovat tärkeä osa lihasten rakentamisessa ja ylläpitävät sekä vahvistavat myös muun muassa soluja ja luita.

Millainen kissa sopii minulle
  • 14 Feb, 2022

Miten koiranäyttelyn kulku etenee? Helpottava tieto on se, että se sujuu aina lähes samalla kaavalla. Tärkeintä on toimia koiran ehdoilla ja siksi koira onkin totutettava toisiin koiriin ennen näyttelyyn viemistä. Jos olet epävarma siitä, miten koirasi reagoi näyttelyyn, on erinomainen paikka kokeilla sitä esimerkiksi Match Show:ssa eli epävirallisessa näyttelyssä. Samassa tulee testattua se, miten sinun ja koirasi yhteistyö toimii. Kilpailu on kuitenkin vielä leikkimielinen. Koiranäyttelyn kulku alusta lähtienIlmoittautuminen tapahtuu aina etukäteen ja koira ilmoitetaan sopivaan luokkaan.

Millainen kissa sopii minulle
  • 10 Jan, 2022

Kysymykseen, millainen kissa sopii minulle, on hiukan vaikea vastata suoraan, koska kissan hankkimisessa on ratkaistava muutamia tekijöitä. Tärkeintä on ratkaista se, että haluaako rotukissan vai sekarotuisen, millaisia luonteenpiirteitä kissalla voi olla ja millaisia tarpeita rotujen erilaiset ominaisuudet asettavat omistajalle. Kissathan käyttäytyvät eri tavoin ja se vaihtelee niiden kokemuksen sekä geenien mukaan. Rotukissojen taustat tiedetään yleensä tarkemmin, koska ne rekisteröidään tiettyyn rotuun, jolloin rodun ominaisuuksista tietää paremmin samoin kuin kissan sukupuusta.

Laadukas kissan kuivaruoka
  • 08 Dec, 2021

Kissan terveellinen ravinto on monipuolista. Kissan kuivaruoka tehdään aineksista, joista poistetaan vesi, joten siitä muodostuu hyvin säilyvää sekä kompaktia ruokaa. Vaikka pakkauksen avaa tai se on pidempään ruokakupissa, se ei pilaannu ja säilyy hyvin. Kuivaruoka ei yleensä myöskään sisällä niin voimakkaita hajuja kuin märkäruoka sekä pakkauksista tulee vähemmän jätettä verrattuna märkäruokaan. Jos kissalla on hammaskiveä, kuivaruoka hoitaa myös samalla sen hampaat. Jos ruokavaliossa on pelkästään kuivaa syötävää, on huolehdittava kissan juomisesta.

Miten koiran ruoka-ajat vaikuttavat hyvinvointiin?
  • 07 Nov, 2021

Koirien ruokinnasta puhuttaessa usein keskitytään siihen, mitä kuppiin kannattaa laittaa ja mitä ruoka-aineita suosia. Näiden lisäksi on kuitenkin tärkeää miettiä, minkälaiset koiran ruoka-ajat ovat. Koirat ovat yksilöitä ja siten myös ruokinta-aikojen tulisi olla yksilöllisiä. Ehkäistäkseen mahdollisia terveydellisiä ongelmia ja kokonaisvaltaisesti koiran hyvinvointia ajatellen omistajan kannattaakin miettiä, minkälaisia ruokahetkistä tekee ja montako kertaa päivässä lemmikki kannattaa ruokkia. Koiran ruoka-ajat ja hyvinvointi Ruokinnalla on suuri merkitys koirien hyvinvoinnille ja usein huonosta ruuansulatuksesta johtuvat vaivat ovatkin ratkaistavissa ruokintarutiinien muutoksilla.

Millainen on hyvä koiranhoitaja?
  • 05 Oct, 2021

Sinulla olisi pakollinen tai ainakin tärkeä meno, johon koiraa et voi ottaa rakasta koiraasi mukaan. Mitä tehdä? Kuvatun kaltainen tilanne on tuttu varmasti jokaiselle koiranomistajalle. Ratkaisu on hyvä koiranhoitaja! Tässä artikkelissa kerromme mistä hyvän koiranhoitajan voi löytää ja mitä ominaisuuksia häneltä vaaditaan. Koiranhoitajan löytäminen voi olla hankalaa. Paras ja edullisin vaihtoehto tietysti olisi löytää hoitaja omasta lähipiiristäsi. Ehkäpä tarpeeksi vanha sukulaispoika- tai tyttö ottaisi mieluusti koiran hoidettavakseen juhlaillan tai jopa lomamatkan ajaksi?

Pitkäkarvainen kissa tarvitsee apua turkkinsa kanssa
  • 05 Oct, 2021

Pitkäkarvainen kissa vaatii omistajaltaan hieman enemmän sitoutumista hoidollisiin toimenpiteisiin kuin lyhytkarvainen kissa. Turkin hoitaminen on säännöllisesti tehtävä asia, joka kannattaa opetella tekemään itse. Lähes päivittäin tehtäviin asioihin kuuluu esimerkiksi turkin harjaaminen joko karstalla tai kammalla. Karsta on usein hellävaraisempi ja miellyttävämpi vaihtoehto kissalle kuin kampa. Erityisesti helposti takkuuntuvaa turkkia kannattaa harjata useita kertoja viikossa ja näin ylläpitää hyväkuntoista turkkia. Kissan luonteesta ja tottumuksesta turkinhoitoon riippuu se, kuinka helposta toimenpiteestä on kyse.