Viimeisimmät artikkelit

Kananliha koiralle ruoaksi
  • 18 Jul, 2022

Kananliha on koirille erinomainen proteiinin lähde. Se on helposti sulavaa ja sopii usein myös herkkävatsaisille koirille. Kanaa voi syöttää missä muodossa vain, esimerkiksi raakana, jauheena, luullisena, luuttomana ja sisäelimiä myöten. Raakaa kanaa käsitellessä tulee kiinnittää huomiota puhtauteen ja hygieniaan salmonellariskin vuoksi. Myös kanan luut ovat hyvää ravintoa koiralle mutta ehdottomasti vain raakana. Kypsennettynä niistä saattaa irrota teräviä palasia, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa suolistossa. Kananliha on hyvin proteiinipitoistaKananliha sisältää paljon proteiinia. Proteiinit koostuvat aminohapoista, jotka ovat tärkeä osa lihasten rakentamisessa ja ylläpitävät sekä vahvistavat myös muun muassa soluja ja luita.

Millainen kissa sopii minulle
  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Kysymykseen, millainen kissa sopii minulle, on hiukan vaikea vastata suoraan, koska kissan hankkimisessa on ratkaistava muutamia tekijöitä. Tärkeintä on ratkaista se, että haluaako rotukissan vai sekarotuisen, millaisia luonteenpiirteitä kissalla voi olla ja millaisia tarpeita rotujen erilaiset ominaisuudet asettavat omistajalle. Kissathan käyttäytyvät eri tavoin ja se vaihtelee niiden kokemuksen sekä geenien mukaan. Rotukissojen taustat tiedetään yleensä tarkemmin, koska ne rekisteröidään tiettyyn rotuun, jolloin rodun ominaisuuksista tietää paremmin samoin kuin kissan sukupuusta.

Millainen on hyvä koiranhoitaja?
  • 05 Oct, 2021

Sinulla olisi pakollinen tai ainakin tärkeä meno, johon koiraa et voi ottaa rakasta koiraasi mukaan. Mitä tehdä? Kuvatun kaltainen tilanne on tuttu varmasti jokaiselle koiranomistajalle. Ratkaisu on hyvä koiranhoitaja! Tässä artikkelissa kerromme mistä hyvän koiranhoitajan voi löytää ja mitä ominaisuuksia häneltä vaaditaan. Koiranhoitajan löytäminen voi olla hankalaa. Paras ja edullisin vaihtoehto tietysti olisi löytää hoitaja omasta lähipiiristäsi. Ehkäpä tarpeeksi vanha sukulaispoika- tai tyttö ottaisi mieluusti koiran hoidettavakseen juhlaillan tai jopa lomamatkan ajaksi?

Pitkäkarvainen kissa tarvitsee apua turkkinsa kanssa
  • 05 Oct, 2021

Pitkäkarvainen kissa vaatii omistajaltaan hieman enemmän sitoutumista hoidollisiin toimenpiteisiin kuin lyhytkarvainen kissa. Turkin hoitaminen on säännöllisesti tehtävä asia, joka kannattaa opetella tekemään itse. Lähes päivittäin tehtäviin asioihin kuuluu esimerkiksi turkin harjaaminen joko karstalla tai kammalla. Karsta on usein hellävaraisempi ja miellyttävämpi vaihtoehto kissalle kuin kampa. Erityisesti helposti takkuuntuvaa turkkia kannattaa harjata useita kertoja viikossa ja näin ylläpitää hyväkuntoista turkkia. Kissan luonteesta ja tottumuksesta turkinhoitoon riippuu se, kuinka helposta toimenpiteestä on kyse.