Kissanlelut

Kissat tarvitsevat aktiviteetteja

Sisätiloissa viihtyvät kotikissat mielletään usein laiskoiksi ja mukavuudenhaluisiksi eläimiksi, jotka nukkuvat paljon. Se on osittain totta, koska aikuinen sisäkissa nukkuu keskimäärin 12-18 tuntia vuorokaudesta. Kissat ovat kuitenkin petoeläimiä ja sen vuoksi ne tarvitsevat runsaasti aktiviteettejä. Jos kissa eläisi vapaana luonnossa, se nukkuisi päivät ja saalistaisi yöt. Kissa kuuluu yösaalistajiin ja sen aktiivisin aika ajoittuu aamuyön tunteihin. Jos omistaja haluaa nukkua yönsä rauhassa niin suurta apua siihen tuovat kissanlelut, joilla lemmikkiään voi aktivoida. Jos lelut eivät kissaa kiinnosta niin kannattaa kokeilla, tuotteita joissa aktivoivana osana toimii kissanminttu. Suurin osa kissoista reagoi siihen voimakkaasti ja toisiin se ei taas vaikuta lainkaan.

Kissanminttu on kasvi, joka vaikuttaa suurimpaan osaan kissoista huumaavasti. Sen tuoksu miellyttää kissoja erityisen kovasti ja ne ovat siitä kiinnostuneita. Lelujen lisäksi aktiivinen kissa tarvitsee myös oikeanlaista ravintoa. Laadukas kissanruoka sisältää kissan tarvitsemia ravintoaineita, jotka tukevat sen hyvinvointia.

Valitse lelu kissan aktiivisuustason mukaan

Kissanlelut kannattaa valita oman lemmikkinsä tarpeen mukaisesti. Kissan aktiivisuustasoon ja sen tarpeisiin vaikuttavat muun muassa sen ikä, sukupuoli, luonne ja terveydellinen tila. Ne kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee kissalleen tekemistä. Joskus esimerkiksi raapimapuu voi olla toimivin aktivointilelu kissalle.

Kissojen luonteissa ja sosiaalisuuden tasoissa on eroja. Jokainen kissa on yksilö, jonka tarpeisiin voi vastata tutustumalla siihen. Jotkut kissat nauttivat siitä, että saavat leikkiä yhdessä ihmisen kanssa. Toiset taas haluavat leikkiä itsekseen tai yhdessä toisten lajitoverien kanssa. Kissanomistajan tehtäväksi jää tulkita kissansa tarpeita ja täyttää ne.

Uusia ideoita leikkeihin lemmikkitarvikekaupasta

Jos kissasi viehätyksen kohde on kissanminttu, niin lemmikkitarvikekauppa tarjoaa laajan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja. Valikoimaan kuuluu erilaisia aktivointileluja, jotka ruokkivat kissalle ominaisia piirteitä. Kissat rakastavat vaanimista ja luontaisesti vaanivat kaikkea liikkuvaa. Kissanmintun avulla myös laiskemman yksilön voi saada leikkimään leluilla. Se on tuoksu, joka kiehtoo kissoja ja osa käyttäytyy kissanmintun vaikutuksesta kuin olisi huumattu. Sitä ei kannata säikähtää, koska tila menee ohi heti kun lelu viedään pois vaikutusalueelta.

Joitakin kissoja kiinnostaa höyhenet ja sulat, toiset taas rakastavat kiliseviä ja kolisevia palloja. Osalle kissoista toimivat vain makupalalelut, joista se saa palkkion aina onnistuessaan. Kun omistaja tutustuu lemmikkiinsä, hän tietää sen tarpeet ja osaa täyttää ne. Blogissamme on lemmikin omistajille tietoa erilaisista aktivointitavoista ja leluista. Annamme uusia ideoita, kuinka vaativammankin lemmikin tarpeet saadaan täytettyä.