Koiranlelut

Viihdyttävät ja kehittävät koiranlelut

Jokainen koira tarvitsee leluja leikkeihinsä, olipa lemmikki minkä ikäinen ja rotuinen tahansa. Koiranlelut auttavat karvakuonoa purkamaan touhuamisen tarpeita, ja ne tarjoavat myös aivoja stimuloivia henkisiä haasteita. Koiran vinkulelut ovat suosituimpia koiranleluja – ainakin karvakuonojen itsensä mielestä! Rauhaa rakastava omistaja saattaa tosin olla eri mieltä ainakin toisinaan. Vinkulelu kannattaa valita koiran mukaan: jykevä- ja voimakasleukaisen lemmikin lelun on hyvä olla vankempaa tekoa kuin vaikkapa pennun. Vinkulelun lateksimateriaalin pureskelu lievittää tehokkaasti hampaita saavan pentukoiran ikenien kutinaa. Kaikki koirat innostuvat erityisesti vinkulelujen epäsäännöllisestä muodosta.

Sekä koiran- että kissanlelut ovat tarjonnaltaan nykyään monipuolisempia kuin koskaan ennen. Lelun valinnassa kannattaakin olla tarkkana, jotta lelu on sekä lemmikin mielestä mukava käytössä että turvallinen.

Koiranlelut pitävät poissa pahanteosta

Mikäli koira on luonteeltaan aktiivinen ja taipuvainen pieneen pahantekoonkin, koiranlelut auttavat sitä jättämään tuolinjalat ja kengät rauhaan. Leluja saa retuuttaa ja hammastella rauhassa. Leikkiminen onkin koiralle oiva keino purkaa ylimääräistä energiaa. Paras valinta tähän tarkoitukseen ovat kestävät koiranlelut. Koiranlelut netistä löytyvät helposti.

Retuutuslelujen lisäksi koirat rakastavat leluja, joissa pääsee käyttämään ja kehittämään hoksottimia. Tarjolla on paljon houkuttelevia aktivointileluja, jotka esimerkiksi tarjoavat makupalan palkinnoksi, kun haaste on ratkaistu. Muista aina tarkkailla lemmikkisi leikkejä. Jos lelu on rikki tai siitä irtoaa pieniä osia, ota lelu pois, jotta vältytään tukehtumisvaaralta.

Koiran vinkulelut ovat ikisuosikki

Kun valitset sopivaa lelua lemmikillesi, mieti ensin hetki lelun käyttötarkoitusta. Jos lelua on tarkoitus ensisijaisesti heitellä ulkona, sen on hyvä olla kyllin painava ja muutenkin helppo viskata noudettavaksi. Koiran vinkulelut edustavat yleensä tätä sarjaa. Sisälelujen suhteen kannattaa välttää liian äänekkäitä leluja sekä sellaisia, jotka ovat uhkaksi kodin pinnoille. Lemmikkitarvikekauppa ja vieläkin runsaampi nettivalikoima inspiroivat ostamaan omalle lemmikille parhaan mahdollisen lelun.

Oman koiran leikkimistä kannattaa tarkkailla muutenkin kuin vain turvallisuussyistä. Lemmikin seuraaminen opettaa sinulle uusia puolia siitä ja sen luonteesta. Vanhakin karvakuono innostuu leikkimään, kun sen maun mukaiset koiranlelut asetetaan tarjolle. Parasta lemmikistä on tietenkin, mikäli myös omistaja innostuu leikkiin mukaan, eikä ota itseään liian vakavasti. Yksi lemmikin omistamisen hienoista puolista onkin, että myös aikuisella on lupa leikkiä.